King Lear

‘King Lear’ is een interactief theaterstuk dat gebaseerd is op King Lear van Shakespeare. In onze versie zijn er 3 zussen die een verdeling moeten maken van het huis en de bezittingen van hun vader, King Lear, die in een bejaardentehuis verblijft. Het speelt zich af in meerdere kamers. Ook is er een nar, die de verbinding legt tussen de 2 partijen door afwisselend als verpleger en ober te spelen. De nar is de enige die van de kamer van de zussen naar het bejaardentehuis en weer terug kan lopen.
De nar wordt gespeeld door een acteur, de zussen en Lear worden gespeeld door het publiek. De rest van het publiek kan plaatsnemen in de kamer van de zussen.
De zussen krijgen ieder hulp van een eigen souffleur, die hen tekst inspreekt. Lear zit in een virtueel bejaardentehuis door middel van een VR-Bril. Bij de zussen is er een telefoon aanwezig, die af en toe afgaat. De zus die het eerste de telefoon heeft, krijgt een keuze van de verpleging. Deze keuze heeft invloed op de toestand van Lear, doordat in de VR-Bril zijn de varanderingen te zien zijn. Ook hebben de zussen een projectie op tafel, waarin zij hun vader kunnen zien en de fysieke reactie op de keuze.
Aan het eind kan Lear kiezen naar wie zijn bezittingen gaan.
Dit is gemaakt in samenwerking met Thomas Asscheman, Eefje Crüts, Robbie de Gier, René ‘t Hart, Rowan Groes, Meike Jansen, Lisa Lambregts and Emile Ponson.