Kletskoppen

Kletskop is een maatschappelijk, niet commercieel initiatief om mensen te verbinden en de leefbaarheid in de wijk te vergroten. De kletskoppen – zowel de koppen als de glazen als de koekjes – worden gemaakt bij DROOM! waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dag invulling vinden.

Het doel van de kletskoppen is om mensen op een gemakkelijke manier live met elkaar in contact te brengen voor even of – wie weet – langere tijd. Dat is niet altijd meer zo gemakkelijk in een tijd waarin veel contacten via sociale media gaan en echte ontmoetingen waarbij je niet alleen je gefotoshopte mooie kanten laat zien en elkaar in de ogen kijkt minder snel spontaan gebeuren. Dat kan iedereen die wel eens om zich heen kijkt in een bus of trein, een wachtkamer en vaak ook in een café ervaren. Mensen zijn vaak druk met elkaar of met hun mobiele telefoon in de weer en je hebt geen idee wie het net als jij leuk vindt om even contact te maken. De Kletskop is een leuke manier om je sociale contacten uit te breiden, een netwerk in de wijk op te bouwen of gewoon even een praatje te maken met iemand die je nog niet kende en sluit ook aan bij de groeiende aandacht voor mensen – van jong tot oud – die zulke contacten missen.